Feliç dia mundial de la ràdio

La ràdio és un mitjà de comunicació únic per celebrar la diversitat humana i constitueix una plataforma per al discurs democràtic. La ràdio segueix sent, a més, el mitjà de comunicació més utilitzat a tot el món. Aquesta capacitat d’arribar a el major nombre de públic possible la converteix en una eina indispensable per donar forma a l’experiència de la societat en la diversitat, i és l’escenari perfecte perquè totes les veus s’expressen lliurement, se sentin representades i puguin ser escoltades.

Les emissores de ràdio han de servir a comunitats diverses, oferir una àmplia varietat de programes, punts de vista i contingut, i han de reflectir la diversitat d’audiències en les seves organitzacions i operacions.

La ràdio és un mitjà potent i de baix cost, adequat sobretot per arribar a les comunitats més remotes i a les vulnerables. La ràdio estimula el debat públic i permet una participació igualitària, sense importar el nivell educatiu dels oients. Així mateix, la ràdio té un paper fonamental en la comunicació en situacions d’emergència i en les operacions de socors en casos de desastre.

Aquest mitjà es troba en una posició única per unir comunitats diverses i fomentar el diàleg positiu i el canvi. A l’escoltar a les seves audiències i respondre a les seves necessitats, els serveis de la ràdio ens proveeixen dels diversos punts de vista i diferents veus que necessitem per afrontar els canvis a què ens enfrontem en l’actualitat.

Aquest 2020, al Dia Mundial de la Ràdio, la UNESCO fa una crida a totes les emissores de ràdio per defensar la diversitat, tant en les seves redaccions com en les ones radiofòniques.

“En aquest Dia Mundial, celebrem el poder que té la ràdio de reflectir i promoure la diversitat en totes les seves formes”

— Mensaje de la Sra. Audrey Azoulay, Directora General de la UNESCO, con motivo del Día Mundial de la Radio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *