50è aniversari escola Brasil

Amb motiu del 50è aniversari de l’escola Brasil, l’alumnat de 4t de Primària ha dut a terme un projecte molt especial: la creació d’un pòdcast commemoratiu anomenat “50 anys en un pòdcast!“. Aquesta iniciativa va començar amb la visualització d’un mateix pòdcast on la mestra els presentava el repte: elaborar contingut radiofònic que capturés la història i els moments més importants de la nostra escola durant aquests cinquanta anys.

El primer pas va ser descobrir què és un pòdcast. L’alumnat va investigar els diferents elements que el formen, on es poden escoltar i van escoltar exemples per familiaritzar-se amb aquest format. Aquest aprenentatge inicial va ser fonamental per entendre les possibilitats creatives que els oferia aquest projecte.

Un cop van tenir clar el concepte de pòdcast, l’alumnat es va organitzar en grups cooperatius per crear un mapa conceptual amb les seccions que pensaven que podrien formar part del capítol. Les seccions triades van ser les següents:

  • Què fa únic al Brasil?
  • Entrevistes a exalumnes
  • Anècdotes
  • Entrevistes a la directora i a l’exdirectora
  • Entrevista a la presidenta de l’AFA
  • Noticiari de la festa del dia 1 de juny

Cada grup va prendre la responsabilitat de contactar amb les persones necessàries per les seves entrevistes, recollir la informació de la comunitat educativa i elaborar el guió del pòdcast.

Després de tenir els guions enllestits, els infants van practicar l’entonació i l’expressió, elements clau per fer que el pòdcast fos atractiu i captivador. Finalment, el gran dia va arribar: vam anar a La Isidreta Ràdio per gravar el pòdcast. L’experiència de gravar en un estudi professional va ser emocionant i enriquidora per a tots i totes.

El resultat final ha estat un pòdcast commemoratiu ple d’història, anècdotes i entrevistes emotives. Aquest pòdcast ha estat presentat en dues jornades especials: una davant de les famílies i una altra davant de tota l’escola durant la setmana del 50è aniversari. Aquestes presentacions han estat un moment de gran orgull per a tot l’alumnat de 4t, que ha demostrat el seu talent i esforç en aquest projecte.

“50 anys en un pòdcast” ha estat una experiència educativa i creativa que ha permès a l’alumnat de 4t conèixer més a fons la història de la seva escola, treballar en equip i desenvolupar habilitats de comunicació.

Felicitats a tots els infants pel seu treball excel·lent i per haver creat un record tan especial per aquest aniversari tan significatiu!

Aquí podeu escoltar el pòdcast.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *