Tornem al carrer pel pregó de Festa Major de Poblenou

Per segon any consecutiu la Isidreta Ràdio ha sortit al carrer per celebrar la Festa Major del Poblenou. Hem preparat un programa en directe amb els protagonistes de l’acte d’inici de la festa.

En aquest programa hem pogut parlar amb dos representants dels Gegants del Poblenou, l’Arnau i en Josep, que ens han explicat com estan celebrant els 70 anys de la colla.

En Josep i l’Arnau de la Colla de Gegants del Poblenou

De fet, el Poblenou és un dels barris de Barcelona amb més història gegantera. La primera aparició de gegants al barri es va fer a la processó de Corpus de la parròquia de Santa Maria del Taulat de l’any 1908 i després, el 1949 al setembre també hi va haver gegants per la Festa Major. Aquestes figures, però no eren les originals i actuals del barri, se suposa que devien ser de lloguer. En Josep i l’Arnau ens han explicat molts detalls sobretot de com es van construir els gegants del Poblenou ara fa 70 anys, el 1953.

Marià Favà, minuts abans de fer el pregó

El programa especial de la Festa Major també ha comptat amb una entrevista prèvia a la periodista poblenovina Maria Favà que ha estat la pregonera del 2023. Ens explica com ha preparat el discurs del pregó al qual hi ha donat un toc reivindicatiu i històric.

Per la taula de la Isidreta Ràdio han passat altres membres de la Isidreta Ràdio com el Xavi Miras del programa Freqüència Immodulada, el Joan Morte, coordinador i un dels fundadors de la Isidreta i també el David Huelves el DJ de la Isidreta que ha escalfat motors abans de les entrevistes.

Tampoc han faltat les novetats i qui ens n’ha portat una i de ben grossa és el Jordi Mestres que a l’octubre començarà un programa sobre salut. Ell mateix ens ho explica al programa alhora que aprofita per colar-se a l’especial i donar-nos alguns consells per tenir una festa segura i saludable. Ho ha fet amb la col·laboració de l’Annabel Pallàs membre de l’Associació In Via de Poblenou, dinamitzadores dels Punts Liles de la festa.

Annabel Pallas de l’Associació In Via amb Jordi Mestres i Fàtima Ortí

Tot conduït per la Fàtima Ortí i amb la col·laboració d’altres participants de la ràdio com la Conxi Far del programa Xerrades o la Laia Carpio del programa La classe dels dofins.

Ho trobareu, això i molt més, al següent enllaç. No us ho perdeu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *