Aprenent a través de la ràdio

La Isidreta Ràdio des de fa anys treballa, conjuntament, amb instituts de la zona per oferir el seu espai als més joves. Durant aquest temps han participat estudiants de diferents cursos d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius que han pogut dur a terme projectes educatius al nostre estudi. Tant el professorat com l’alumnat ens han mostrat que és una manera d’aprendre més lúdica i que fascina a molts estudiants.

Per exemple, aquestes darreres setmanes hem tingut la visita d’alumnes de l’institut Espinalt i de 4 Cantons. Els primers han fet un taller sobre un magazín amb seccions de música, esports, cuina… que gravaran al gener i els segons, han ficcionat entrevistes a dones de la història (un feia d’entrevistador i l’altre, de dona). Han entrevistat a Cleòpatra, Rosa Parks, Malala Yousafzai, Emma Goldman, Liudmila Pavlitxenko, Olympe de Gouges i Rosalind Franklin. D’aquesta manera el jovent treballa la comunicació oral i escrita, la història i la creativitat. A més, quan venen a la Isidreta Ràdio veuen equipaments que tenen a l’abast al barri i on poden descobrir associacions o col·lectius del seu interès i crear vincles de voluntariat per al seu futur.

A més, en altres ocasions també han participat amb nosaltres grups de l’institut Joncar per a fer el seu projecte d’aprenentatge-servei i alumnes de formació professional de l’institut Bonanova. Si vols que el teu institut o escola també pugui gaudir d’aquesta experiència, posa’t en contacte amb nosaltres al correu electrònic: laisidretaradio@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *