Un 8M marcat per la pandèmia

El 8 de març se celebra el dia de la dona i a la Isidreta hem ajuntat les ganes, la força i la il·lusió d’algunes voluntàries i col·laboradores per tirar endavant un programa especial sobre el 8M.

El 2020 no ha estat un any fàcil per a ningú. Tampoc per a les dones. Segons feminicidi.cat arreu de l’estat espanyol han mort 81 dones assassinades per homes durant tot el 2020. Això significa que, a més de patir tot el que tothom ha patit per la Covid-19, les dones encara han hagut de suportar maltractaments, abusos, violència i fins i tot assassinats.

Precisament les dones són la gran majoria de les persones que formen part del sector sanitari que ha lluitat dia rere dia per controlar el Coronavirus. És a dir, aquest col·lectiu no s’ha aturat malgrat les adversitats i ha tret forces de qualsevol banda per créixer i revertir la situació de pandèmia. Tampoc s’han aturat altres sectors com l’educació social, el treball social, cooperatiu i voluntari del qual majoritàriament són dones qui en formen part. Des de la Isidreta hem decidit homenatjar totes aquestes dones que han estat al peu del canó per ajudar als altres i que no han flaquejat durant un any tan atípic com el 2020.

Tres reivindicaciones para el 8M - Suma Emociones

I atípic ho és també el 2021, ja que malgrat que hem començat amb el procés de vacunació el virus conviu entre nosaltres i seguim plagats de restriccions que ens minven les llibertats. Tan estrany ha sigut aquest 8M del 2021 que, a algunes ciutats com Madrid, s’han prohibit les mobilitzacions per al dia de la dona. Afortunadament, a Catalunya hem pogut alçar la veu pels drets de les dones amb manifestacions, trobades i reivindicacions diverses.

Així que si tens ganes de descobrir com s’ha viscut el 8M aquí a Sant Martí, d’escoltar entrevistes amb periodistes i escriptores de renom com Roser Amils o Tana Collados i de posar-te en la pell d’infermeres, educadores socials i voluntàries que ho van donar tot durant el 2020, el programa especial de la Isidreta t’espera. Fes play a la capseta d’Ivoox i gaudeix de reflexions, idees i vivències al voltant de les dones, el 8M i la Covid-19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *