Els “Pastorets” del Clot tornen a l’escenari, dos anys després


Amb la Covid-19, moltes activitats es van haver de suspendre. Aquest és el cas dels “Pastorets”  del Clot que durant dues festivitats nadalenques no es van dur a terme. Ara però, amb el retorn a la normalitat, tornen als escenaris amb una renovada interpretació del naixement de Jesús, explica la directora de l’obra Marina Bonache. 

“Tenia imputs homòfobs, racistes i masclistes”, assegura Bonache a Isidreta Ràdio, que argumenta que han adaptat la funció als temps actuals. En aquest sentit, relata que el rei Baltasar no serà una persona amb la cara pintada o que s’han suprimit les bromes masclistes o les referències a l’amor romàntic. 

També, s’han modificat els vestuaris. Arran de la pandèmia i del temporal, molt d’aquest s’havia danyat. “Ara tindrem uns àngels i dimonis gens clàssics”, apunta Bonache, que no en dona més detalls per guardar el secret que es revelarà el dia de la funció.

Un altre de les incògnites és com seran els decorats, que també s’han renovat per aquest retorn als escenaris. Així doncs, aquests dos anys de pandèmia, ha servit per replantejar-se la funció. “Hem tingut temps de revisar l’obra i d’adaptar-la a les noves realitats”, remarca Bonache.

La directora de l’obra afirma amb emoció: “Tenim moltes ganes de tornar”. Una realitat, que tindrà lloc el 7 i 8 de gener a les 17:00 hores, quan l’obra dels “Pastorets” es podrà veure al teatre de l’Escola Jesuïta El Clot (carrer València 680). Precisament, el fet que es dugui a terme en un centre educatiu és el que havia provocat que s’hagués de suspendre arran de les restriccions implementades pel govern català per evitar la propagació de la Covid-19.

En aquesta funció hi participen al voltant de 130 persones, entre elles els integrants de l’esbart del Congrés. A l’obra, a banda de dansa i música, no hi faltaran els personatges principals com la Verge Maria, la pastora Naga o  l’arcàngel i en Llucifer, qui combatran sobre l’escenari.

Les entrades es podran adquirir el mateix dia de la interpretació dels “Pastorets” del Clot abans que comenci l’obra. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *