Jornades de reflexió sobre el treball sexual a Montblanc

La nostra companya Xan, del programa Converses de barri, ha estat una de les ponents

“Mirades entorn el treball sexual, una visió polititzada del treball sexual” és el títol de les jornades que va organitzar el 22 d’octubre a Montblanc l’Ateneu l’Empelt i Na Solera (assemblea feminista revolucionària de la Conca de Barberà). Van assistir una vuitantena de persones a la xerrada i després hi va haver un dinar de germanor amb paella.

A la trobada es va comptar amb la Linda Porn, treballadora sexual, migrada, mare soltera, i que participa en el Sindicato OTRAS, CATS i Aprosex, Marijose Barrera, extreballadora sexual, mare, i del Colectivo de Prostitutas de Sevilla. També hi van formar part Paula Arce, advocada penal, i membre del grup Antígona i la Xan, Sandra de la Fuente, psicòloga transfeminista i creadora del programa de la Isidreta Ràdio Converses de barri. Amb totes, l’objectiu era crear una xerrada amb mirades i experiències en l’àmbit personal i professional.

A continuació pots escoltar, en dues parts, el que van donar de si les jornades. Com a resum et direm que es va parlar de l’estigma social que senten les persones que exerceixen el treball sexual que fa que no es vegin recolzades per la societat i que, a més, se les assenyali com a allò socialment no desitjat i culpabilitzant-les de la seva situació. També de violència institucional, de com les institucions es lucren i en lloc d’enfocar-se en fer projectes a nivell polític. Un altre tema de reflexió va ser la llei d’estrangeria, de racisme i de coacció, ja que la gran majoria de persones que es troben en aquesta situació tenen por a denunciar qualsevol fet que els hi succeeixi (furts, situacions de violència masclista, etc.) per por que se les pugui expulsar del país i/o anar a un CIE. Tampoc hi va faltar el debat sobre el tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual (TEH-FES), exposant que tràfic no és el mateix que treball sexual i que no existeix una protecció real per a les persones que estan en aquesta situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *